Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile MÜSİAD Samsun Şubesinin ortak düzenlediği “Duvarsız Buluşmalar” etkinliğinin bu haftaki konuğu, 6. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan oldu.
Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sar, MÜSİAD Samsun İl Başkanı Av. Hasan Tahsin Şengül, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı (SAMUDER) Av. Hakan Karaduman, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
“Duvarsız Buluşmalar” etkinliği kapsamında konuşmacı olarak yer alan Abdurrahman Kaan, iş dünyasında teknolojinin artan rolü ve gelecekte mesleklerin nasıl evrileceği konusunda öğrencilere ve akademisyenlere değerli bilgiler sundu. Yoğun ilgiyle karşılanan bu konferansta, mesleki gelişim ve kariyer planlaması üzerine çeşitli perspektifler ve öngörüler aktarıldı, katılımcılar geleceğin iş dünyası hakkında önemli bilgiler edinirken aynı zamanda kariyer planlamaları için faydalı bir bakış açısı kazandılar.
Olgunlaşma ve Değişim: İş Dünyasında Yeni Paradigmalar
Abdurrahman Kaan, konuşmasında, mesleklerin zaman içinde nasıl evrildiğini ve bazı geleneksel mesleklerin neden ortadan kalktığını örneklerle açıklayarak kişisel gelişim ile mesleki gelişim arasındaki sıkı ilişkiye dikkat çekti. Geleceğin belirsizliği ve gençliğin değeri hakkında düşüncelerini paylaşarak gençlere sürekli keşfetme ve öğrenme yönünde tavsiyelerde bulundu ve sanatın hayattaki yerinin önemini vurgulayarak gençlerin bu alana daha fazla ilgi göstermelerini önerdi. Dünya durumuna ve tarihi olaylara eleştirel bir bakış sunarken, zalimlik ve adaletsizlik örnekleriyle din ve ahlaki değerlerin toplum için taşıdığı önemi vurguladı.
Mesleklerin Evrimi: Tarihten Geleceğe Bakış
Konuşmasında ayrıca, olgunlaşma ve mesleki değişim süreçlerinin hızlı toplumsal geçişlere nasıl yol açtığını ve hayatın her birey için değerli bir armağan olduğunu belirterek, ömür boyu süren bir yolculuk olarak eğitimin önemine işaret etti. Ekonomiyi kaynakların bilinçli yönetimi olarak tanımlayarak, bu süreçte insanın merkezi ve vazgeçilmez rolüne dikkat çekti. Dijital dönüşüm ve yeni dünya düzeninin getirdiği zorluklar ve fırsatlar hakkında konuştu ve öğrencilere disiplinlerarası bir yaklaşım benimsemelerini, çok yönlü bir eğitim alarak kendilerini donatmalarını önerdi. Tasarım ve yaratıcılığın küresel ekonomi ve politika içindeki insan etkileşimlerini anlamada önemine vurgu yaparak, öğrencilere değişen dünya düzenine uyum sağlamaları ve sürekli öğrenmeye açık olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Kaan, Pisagor’un hikayesini anlatarak sabır, ısrar ve eğitimin kişisel gelişimdeki kritik rolünü vurguladı ve konuşmasını, öğrencilere geleceğin meslekleri hakkında derinlemesine düşünmeleri ve mesleklerin geleceğinin kendi ellerinde şekilleneceği konusunda cesaretlendirerek tamamladı.
Program Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın, 6. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.