Biyomedikal Günlükleri-2021’in İkinci Konuğu Caner Niyazi OKU oldu.

Haberler - 4 yıl önce

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen Biyomedikal Günlükleri-2021 programının ikinci oturumu  gerçekleştirildi.

Klinik Mühendislik Yapılanmasında Biyomedikal Mühendislerinin Mevcut Yetki ve Sorumlulukları” konu başlığı ile online platform üzerinden gerçekleşen panelin konuşmacı konuğu T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü (KGHM), Klinik Mühendislik Yönetim Birimi Sorumlusu Biyomedikal Mühendisi Caner Niyazi OKU beyefendi oldu. Etkinliğin başlangıcında söz alan ve oturumun moderatörlüğünü gerçekleştiren Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cihan TOPCU “18 Mart Çanakkale Zaferinde şehit olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum, böylesine anlamlı bir günde düzenlediğimiz etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ülkemizin farklı üniversitelerinden öğrencilerin de katılım sağlamasına vurgu yapan Doç. Dr. Cihan TOPCU “Biyomedikal Mühendisliği alanında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini güçlendirme adına faydalı olacağı ve meslek hayatları açısından önemli bir farkındalık oluşturacağı kanaatindeyim” dedi.

Caner Niyazi OKU: “Bir hastanede teknik alanda en fazla iş yükü biyomedikal mühendislerindedir”

KGHM klinik mühendisliği hakkında tecrübelerini paylaşan Caner Niyazi OKU, her hastanede ciddi sayılarda tıbbi cihaz olduğunu ve bu cihazların fazlalığı göz önüne alındığında Biyomedikal Mühendislerinin önemli sayıda iş kaleminin olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığının teknik hizmetlere harcanan bütçesinin yaklaşık olarak yüzde 40’ının KGHM envanterinde tutulan tıbbi cihazların oluşturduğuna dikkat çeken Caner Niyazi Oku, “Rakamlardan da anlaşılıyor ki, Biyomedikal Mühendislerinin sorumlukları bu alanda büyük bir önem arz ediyor” dedi. Biyomedikal Mühendislerinin merkezi görevlerinin dışında, sağlık tesisleri alanlarındaki planlama ve hizmet alımında da görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade etti. Hizmet alınımdaki komisyonlarda Biyomedikal Mühendislerinin yer aldığını da vurgulayan OKU, eğitim merkezlerinde ya da devletin farklı kurumlarında çalışacak olan sağlık personellerinin eğitimi konusunda Biyomedikal Mühendislerinin de görev aldığından bahsetti. Sağlık hizmetlerinde Biyomedikal Mühendisliğinin görev tanımının yapılmadığını vurgulayan Caner Niyazi OKU, Biyomedikal Mühendisliği görev tanımlarının yapılması için gerekli adımların atılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik, katılımcıların söz almaları, soru ve görüş bildirimleri ile sona erdi.

Öğrenci Destek